Το ιστολόγιο των μαθητών της Γ2 τάξης του 1ου Περαματικού Δ. Σ. Αλεξανδρούπολης

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως το σχολείο μας συμμετέχει στο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Δήμου μας, µε στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα ανακύκλωσης.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί ειδικοί χάρτινοι κάδοι ανακύκλωσης στους χώρους του σχολείου μας, στους οποίους Θα γίνεται ξεχωριστή συλλογή υλικών.

Ο μαραθώνιος πρόκειται να υλοποιηθεί ως εξής:

 Ø    Θα γίνεται διαλογή στην πηγή 3 υλικών (χαρτί, πλαστικό και μπαταρίες) και για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν μικροί  κάδοι ανακύκλωσης.

Ø    Οι επιδόσεις κάθε σχολείου στην ανακύκλωση θα καταγράφονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας µε τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και link https://followgreen.gr/alexpolis/contest , ενώ θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

Ø   'Όλα τα σχολεία Θα επιβραβευθούν για τη  συμμετοχή  τους,  ενώ  στα  πρώτα  Θα δοθούν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

 O σχολικός μαραθώνιος είναι πλέον ενεργός στην πλατφόρμα  followgreen.gr/alexpolis/school/[1] και μπορείτε να ξεκινήσετε να συλλέγετε ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και να δωρίζετε πόντους στο σχολείο μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και για την έμπρακτη συμμετοχή σας σε πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, οι μαθητές της Γ΄ταξης ετοίμασαν quiz, με τα ipads τους και έ...